|
Nowy Dwór Gdański Forum Mieszkańców Nowy Dwór Gdański, Stegna, Sztutowo, Krynica Morska, Ostaszewo
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Monia
Mistrz pióra
Dołączył: 17 Cze 2009
Posty: 624
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/4 Skąd: Jantar
|
Wysłany: Śro 23:59, 17 Cze 2009 Temat postu: Sztutozeria |
|
|
Witam wszystkich,
kilka razy udałam się do tej pizzeri bo owszem mają dobra pizzę, pozwoliłam sobie zabrać ulotkę z aktualną ofertą no i któregos pieknego dnia wpadłam na pomysł- zamówie sobie. dzwonię dzwonię - nikt nie odbiera, pomyslałam , może coś nie tak z numerem. Pojechałam na miejsce- furtka do pizzeri otwartą a tam pan- chyba właściciel widzi ze wchodzę na teren pizzeri a ignoruje mnie jakbym była powietrzem- w końcu pytam się czy można zamówic pizzę - reakcja mnie osłupiła. Bardzo niekulturalnie mi odburknąl z fochem że "dziś zamknięte" i odwrócił się plecami. Dla mnie proste - "oferta od do" i tym się sugeruję a nie raczył nawet odebrać telefonu aby powiedziec że dziś ma nieczynne mimo iż na bank slyszał jak dzwonię. naraził mnie na koszta poniewaz nie mieszakm w sztutowie, i zraził niesamowicie, wystarczyło powiedzieć kulturalnie " przykro mi dzis nieczynne" bo jestem w stanie zrozumieć wszystko. Przede wszystkim - szacunek do klienta a nie lekceważący ton, a ja poczułam się jak intruz. Pizza nie jest tania a ja byłam mimo wszystko skłonna zaplacić ta cene ale po tym - NIGDY W ŻYCIU. Za takie podejscie nie dam juz mu zarobić.
Pozory tak myla bo myślalam że to kulturalny człowiek.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
madafaka
Mistrz pióra
Dołączył: 28 Mar 2009
Posty: 621
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 4/4 Skąd: Nowy Dwór Gdański
|
Wysłany: Czw 10:30, 18 Cze 2009 Temat postu: |
|
|
no bywa i tak smutne ale prawdziwe , może powinnaś zrezygnować z dość oklepanej pizzy na rzecz czeskich knedli :]
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
browarek
Nowicjusz
Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/4
|
Wysłany: Pią 13:00, 19 Cze 2009 Temat postu: |
|
|
a ja bywam tam bardzo często i nie spotkałem się nigdy z niemiłą obsługą dla mnie klimat jest tam swojski
tak się zastanawiam i nie widzę różnicy w "dziś zamknięte" a "przykro mi dziś nieczynne"
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Monia
Mistrz pióra
Dołączył: 17 Cze 2009
Posty: 624
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/4 Skąd: Jantar
|
Wysłany: Pią 14:23, 19 Cze 2009 Temat postu: |
|
|
No ja mimo wszystko widzę różnicę między chamskim traktowaniem a kulturalną obslugą, tybardziej że sama prowadziłam bar i wiem jak powinno się traktowac klientów. A byćmoże dlatego że jesteś tam częstym gościem Browarek i włascicel Cie zna to czujesz się swojsko. Ja nie miałam nigdy nic do obsługi, dlatego napisałam że wydawał mi się kulturalny ale po tamtym zajściu poczułam się po prostu jakbym przyszła rzebrać jaśnie Pana żeby mi dał kawałek pizzy za darmo. Wiec na pewno omijać go bedę z daleka i może faktycznie czas się przerzucić na czeskie knedle.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
donhauser
Początkujący
Dołączył: 01 Lip 2009
Posty: 12
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/4
|
Wysłany: Śro 14:22, 01 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
Ja tam byłem dziś i zamówiłem kebaba (spieszyłem się)
Dostałem raczej gyrosa, do tego na zimno, na którego czekalem 12 minut.
W konkurencji szybkości przyrządzania tej niezbyt skomplikowanej potrawy są w absolutnym światowym ogonie, a może nawet zajmują ostatnie zaszczytne miejsce.
Kwestia smaku, to juz kwestie gustu, dla mnie mocno przeciętnie.
i całość za 14 plnów - to również cena spotykana rzadko od Pomorza po Karpaty.
Pierwszy i ostatni na razie raz.
Jak ktoś napisze, że są już gorące i gotowe w 4 minuty, to wrócę
Post został pochwalony 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
browarek
Nowicjusz
Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/4
|
Wysłany: Sob 11:43, 11 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
wyjaśnij proszę bo zawsze mnie to zastanawia jaka jest różnica miedzy kebabem a gyrosem, z góry dziekuje
ps. w cztery minuty mozesz zawsze skosztowac gorący posiłek w mc donalds
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Versus
Zaawansowany user
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 92
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/4
|
Wysłany: Sob 15:30, 11 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
teraz prawie spadlem z krzesla. jezeli w tej pizzeri nie ma roznicy pomiedzy kebebem a gyrosem to bardzo nie dobrze. to tak jak powiedziec ze bulka i bulka tarta to to samo bo przeciez to cały czas jest bułka. w takim razie sprobuj posmarowac maslem bulke tarta i udawaj ze nie ma roznicy
ROZNICA MIEDZY KEBABEM A GYROSEM JEST TAKA ZE W KEBABIE DROGI BROWARKU JEST MIESO MIELONE A W GYROSIE MIESO CIETE. może dla wlasciciela pizzeri nie robi to roznicy, tym bardziej jesli na kebabie i gyrosie zarobek jest taki sam ale dla kogos kto nie lubi miesa mielonego tak jak ja ta roznica jest wazna i zamawiajac gyrosa chcialbym dostac gyrosa a nie kebaba. to co mielone to kebeb to co ciete to gyros ale to nie ja powinienem wiedziec jako klient tylko wlasciciel pizzeri powinien bys swiadomy co sprzedaje. wychodzi na to ze to co napisał donhauser to prawda
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
browarek
Nowicjusz
Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/4
|
Wysłany: Nie 11:18, 12 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
ja też spadłem prawie z krzesła jak czytam takie bzdury o mięsie mielonym i ciętym, pojęcia to nie masz raczej zielonego nawet o kebabie i gyrosie, poczytaj moze wiecej na ten temat to sie dowiesz jaka jest różnica
ostatni mój post w tym wątku bo odnosze wrażenie że konkurencja tutaj zamiast robic dobre żarcie to na forum sie udziela
pozdrawiam
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bolekk
Stały bywalec
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 424
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/4
|
Wysłany: Nie 11:48, 12 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
Różnica polega na rodzaju mięsa . Prawdziwy kebab NIGDY nie będzie z wieprzowiny, chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
donhauser
Początkujący
Dołączył: 01 Lip 2009
Posty: 12
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/4
|
Wysłany: Wto 18:08, 21 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
browarek napisał: | ja też spadłem prawie z krzesła jak czytam takie bzdury o mięsie mielonym i ciętym, pojęcia to nie masz raczej zielonego nawet o kebabie i gyrosie, poczytaj moze wiecej na ten temat to sie dowiesz jaka jest różnica
ostatni mój post w tym wątku bo odnosze wrażenie że konkurencja tutaj zamiast robic dobre żarcie to na forum sie udziela
pozdrawiam |
Ale co sugerujesz "browarek" - ja kebaby/gyrosy przyrządzam?
No błagam...Paranoi z innych wątków nie przenoś na gastronomię.
Risotto to risotto - żaden ryż gotowany z warzywami, tylko szpik, wino i ryż, duszone i przyprawiane później.
To, co jesz w domu i nazywasz risottem, nim nie jest.
Podobnie ta knajpa nie ma żadnego kebaba, tylko chamską, zimną do tego bułę z mięsem (tak ją dostałem) z przewagą białej kapusty z majonezem i oprószoną mięsem dla niepoznaki.
eot.
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez donhauser dnia Wto 18:15, 21 Lip 2009, w całości zmieniany 2 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
donhauser
Początkujący
Dołączył: 01 Lip 2009
Posty: 12
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/4
|
Wysłany: Wto 18:17, 21 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
donhauser napisał: | browarek napisał: | ja też spadłem prawie z krzesła jak czytam takie bzdury o mięsie mielonym i ciętym, pojęcia to nie masz raczej zielonego nawet o kebabie i gyrosie, poczytaj moze wiecej na ten temat to sie dowiesz jaka jest różnica
ostatni mój post w tym wątku bo odnosze wrażenie że konkurencja tutaj zamiast robic dobre żarcie to na forum sie udziela
pozdrawiam |
Ale co sugerujesz "browarek" - ja kebaby/gyrosy przyrządzam?
No błagam...Paranoi z innych wątków nie przenoś na gastronomię.
Risotto to risotto - żaden ryż gotowany z warzywami, tylko szpik, wino i ryż, duszone i przyprawiane później.
To, co jesz w domu i nazywasz risottem, nim nie jest.
Podobnie ta knajpa nie ma żadnego kebaba, tylko chamską, zimną do tego bułę z mięsem (tak ją dostałem) z przewagą białej kapusty z majonezem i oprószoną mięsem dla żartu i niepoznaki.
W Poznaniu taką bułkę (choć lepszą pod każdym względem) robią do tego w 3 minuty, tutaj w 15.
eot. |
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
parapet
Początkujący
Dołączył: 25 Maj 2008
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/4
|
Wysłany: Nie 11:06, 09 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
brak konkurencji na wiosce przynosi takie efekty! Nawet jakby ktoś sprzedawał kotlety z psa lub kota i nazwał to schabem, to ludzie by jedli.
Mała zapadła dziura bez konkurencji!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
trucker
Nowicjusz
Dołączył: 05 Lis 2010
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/4 Skąd: sztutowo
|
Wysłany: Pon 11:53, 02 Maj 2011 Temat postu: |
|
|
CZy Sztutozeria jest już czynna?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
zp
Stały bywalec
Dołączył: 30 Lis 2006
Posty: 403
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 7 razy Ostrzeżeń: 0/4 Skąd: Sztutowo
|
Wysłany: Pon 19:55, 02 Maj 2011 Temat postu: |
|
|
Yes. już czynne!
Enjoy
pzdr
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kaszalot
Uzależniony
Dołączył: 21 Gru 2007
Posty: 51
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/4
|
Wysłany: Śro 19:58, 25 Maj 2011 Temat postu: |
|
|
Osobiście nie korzystam z usług tej pizzerii a to dlatego że jak mam ochotę na pizzę to robię ją sam. Co do kebaba i gyrosa to w Polsce w lokalach ( nie licząc lokali arabskich, turecki) kebab od gyrosa różni się mięsem i sosami.
Jeśli ktoś chce się dokładniej dowiedzieć o czym piszę to odsyłam do Wikipedii.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|