Forum Nowy Dwór Gdański Forum Mieszkańców Strona Główna Nowy Dwór Gdański Forum Mieszkańców
Nowy Dwór Gdański, Stegna, Sztutowo, Krynica Morska, Ostaszewo
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Sztutozeria

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Nowy Dwór Gdański Forum Mieszkańców Strona Główna -> Sztutowo
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Monia
Mistrz pióra
Mistrz pióra



Dołączył: 17 Cze 2009
Posty: 624
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: Jantar

PostWysłany: Śro 23:59, 17 Cze 2009    Temat postu: Sztutozeria

Witam wszystkich,
kilka razy udałam się do tej pizzeri bo owszem mają dobra pizzę, pozwoliłam sobie zabrać ulotkę z aktualną ofertą no i któregos pieknego dnia wpadłam na pomysł- zamówie sobie. dzwonię dzwonię - nikt nie odbiera, pomyslałam , może coś nie tak z numerem. Pojechałam na miejsce- furtka do pizzeri otwartą a tam pan- chyba właściciel widzi ze wchodzę na teren pizzeri a ignoruje mnie jakbym była powietrzem- w końcu pytam się czy można zamówic pizzę - reakcja mnie osłupiła. Bardzo niekulturalnie mi odburknąl z fochem że "dziś zamknięte" i odwrócił się plecami. Dla mnie proste - "oferta od do" i tym się sugeruję a nie raczył nawet odebrać telefonu aby powiedziec że dziś ma nieczynne mimo iż na bank slyszał jak dzwonię. naraził mnie na koszta poniewaz nie mieszakm w sztutowie, i zraził niesamowicie, wystarczyło powiedzieć kulturalnie " przykro mi dzis nieczynne" bo jestem w stanie zrozumieć wszystko. Przede wszystkim - szacunek do klienta a nie lekceważący ton, a ja poczułam się jak intruz. Pizza nie jest tania a ja byłam mimo wszystko skłonna zaplacić ta cene ale po tym - NIGDY W ŻYCIU. Za takie podejscie nie dam juz mu zarobić.
Pozory tak myla bo myślalam że to kulturalny człowiek.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
madafaka
Mistrz pióra
Mistrz pióra



Dołączył: 28 Mar 2009
Posty: 621
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 4/4
Skąd: Nowy Dwór Gdański

PostWysłany: Czw 10:30, 18 Cze 2009    Temat postu:

no bywa i tak Sad smutne ale prawdziwe , może powinnaś zrezygnować z dość oklepanej pizzy na rzecz czeskich knedli :]

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
browarek
Nowicjusz
Nowicjusz



Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4

PostWysłany: Pią 13:00, 19 Cze 2009    Temat postu:

a ja bywam tam bardzo często i nie spotkałem się nigdy z niemiłą obsługą Very Happy dla mnie klimat jest tam swojski Very Happy
tak się zastanawiam i nie widzę różnicy w "dziś zamknięte" a "przykro mi dziś nieczynne" Rolling Eyes


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Monia
Mistrz pióra
Mistrz pióra



Dołączył: 17 Cze 2009
Posty: 624
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: Jantar

PostWysłany: Pią 14:23, 19 Cze 2009    Temat postu:

No ja mimo wszystko widzę różnicę między chamskim traktowaniem a kulturalną obslugą, tybardziej że sama prowadziłam bar i wiem jak powinno się traktowac klientów. A byćmoże dlatego że jesteś tam częstym gościem Browarek i włascicel Cie zna to czujesz się swojsko. Ja nie miałam nigdy nic do obsługi, dlatego napisałam że wydawał mi się kulturalny ale po tamtym zajściu poczułam się po prostu jakbym przyszła rzebrać jaśnie Pana żeby mi dał kawałek pizzy za darmo. Wiec na pewno omijać go bedę z daleka i może faktycznie czas się przerzucić na czeskie knedle.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
donhauser
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 01 Lip 2009
Posty: 12
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/4

PostWysłany: Śro 14:22, 01 Lip 2009    Temat postu:

Ja tam byłem dziś i zamówiłem kebaba (spieszyłem się)
Dostałem raczej gyrosa, do tego na zimno, na którego czekalem 12 minut.
W konkurencji szybkości przyrządzania tej niezbyt skomplikowanej potrawy są w absolutnym światowym ogonie, a może nawet zajmują ostatnie zaszczytne miejsce.
Kwestia smaku, to juz kwestie gustu, dla mnie mocno przeciętnie.
i całość za 14 plnów - to również cena spotykana rzadko od Pomorza po Karpaty.
Pierwszy i ostatni na razie raz.
Jak ktoś napisze, że są już gorące i gotowe w 4 minuty, to wrócęWink


Post został pochwalony 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
browarek
Nowicjusz
Nowicjusz



Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4

PostWysłany: Sob 11:43, 11 Lip 2009    Temat postu:

wyjaśnij proszę bo zawsze mnie to zastanawia jaka jest różnica miedzy kebabem a gyrosem, z góry dziekuje Very Happy
ps. w cztery minuty mozesz zawsze skosztowac gorący posiłek w mc donalds Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Versus
Zaawansowany user
Zaawansowany user



Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 92
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/4

PostWysłany: Sob 15:30, 11 Lip 2009    Temat postu:

teraz prawie spadlem z krzesla. jezeli w tej pizzeri nie ma roznicy pomiedzy kebebem a gyrosem to bardzo nie dobrze. to tak jak powiedziec ze bulka i bulka tarta to to samo bo przeciez to cały czas jest bułka. w takim razie sprobuj posmarowac maslem bulke tarta i udawaj ze nie ma roznicy Smile

ROZNICA MIEDZY KEBABEM A GYROSEM JEST TAKA ZE W KEBABIE DROGI BROWARKU JEST MIESO MIELONE A W GYROSIE MIESO CIETE. może dla wlasciciela pizzeri nie robi to roznicy, tym bardziej jesli na kebabie i gyrosie zarobek jest taki sam ale dla kogos kto nie lubi miesa mielonego tak jak ja ta roznica jest wazna i zamawiajac gyrosa chcialbym dostac gyrosa a nie kebaba. to co mielone to kebeb to co ciete to gyros ale to nie ja powinienem wiedziec jako klient tylko wlasciciel pizzeri powinien bys swiadomy co sprzedaje. wychodzi na to ze to co napisał donhauser to prawda


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
browarek
Nowicjusz
Nowicjusz



Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4

PostWysłany: Nie 11:18, 12 Lip 2009    Temat postu:

ja też spadłem prawie z krzesła jak czytam takie bzdury o mięsie mielonym i ciętym, pojęcia to nie masz raczej zielonego nawet o kebabie i gyrosie, poczytaj moze wiecej na ten temat to sie dowiesz jaka jest różnica Wink
ostatni mój post w tym wątku bo odnosze wrażenie że konkurencja tutaj zamiast robic dobre żarcie to na forum sie udziela
pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bolekk
Stały bywalec
Stały bywalec



Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 424
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/4

PostWysłany: Nie 11:48, 12 Lip 2009    Temat postu:

Różnica polega na rodzaju mięsa . Prawdziwy kebab NIGDY nie będzie z wieprzowiny, chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
donhauser
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 01 Lip 2009
Posty: 12
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/4

PostWysłany: Wto 18:08, 21 Lip 2009    Temat postu:

browarek napisał:
ja też spadłem prawie z krzesła jak czytam takie bzdury o mięsie mielonym i ciętym, pojęcia to nie masz raczej zielonego nawet o kebabie i gyrosie, poczytaj moze wiecej na ten temat to sie dowiesz jaka jest różnica Wink
ostatni mój post w tym wątku bo odnosze wrażenie że konkurencja tutaj zamiast robic dobre żarcie to na forum sie udziela
pozdrawiam


Ale co sugerujesz "browarek" - ja kebaby/gyrosy przyrządzam?Very Happy
No błagam...Paranoi z innych wątków nie przenoś na gastronomię.

Risotto to risotto - żaden ryż gotowany z warzywami, tylko szpik, wino i ryż, duszone i przyprawiane później.
To, co jesz w domu i nazywasz risottem, nim nie jest.
Podobnie ta knajpa nie ma żadnego kebaba, tylko chamską, zimną do tego bułę z mięsem (tak ją dostałem) z przewagą białej kapusty z majonezem i oprószoną mięsem dla niepoznaki.
eot.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez donhauser dnia Wto 18:15, 21 Lip 2009, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
donhauser
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 01 Lip 2009
Posty: 12
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/4

PostWysłany: Wto 18:17, 21 Lip 2009    Temat postu:

donhauser napisał:
browarek napisał:
ja też spadłem prawie z krzesła jak czytam takie bzdury o mięsie mielonym i ciętym, pojęcia to nie masz raczej zielonego nawet o kebabie i gyrosie, poczytaj moze wiecej na ten temat to sie dowiesz jaka jest różnica Wink
ostatni mój post w tym wątku bo odnosze wrażenie że konkurencja tutaj zamiast robic dobre żarcie to na forum sie udziela
pozdrawiam


Ale co sugerujesz "browarek" - ja kebaby/gyrosy przyrządzam?Very Happy
No błagam...Paranoi z innych wątków nie przenoś na gastronomię.

Risotto to risotto - żaden ryż gotowany z warzywami, tylko szpik, wino i ryż, duszone i przyprawiane później.
To, co jesz w domu i nazywasz risottem, nim nie jest.
Podobnie ta knajpa nie ma żadnego kebaba, tylko chamską, zimną do tego bułę z mięsem (tak ją dostałem) z przewagą białej kapusty z majonezem i oprószoną mięsem dla żartu i niepoznaki.
W Poznaniu taką bułkę (choć lepszą pod każdym względem) robią do tego w 3 minuty, tutaj w 15.
eot.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
parapet
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 25 Maj 2008
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4

PostWysłany: Nie 11:06, 09 Sie 2009    Temat postu:

brak konkurencji na wiosce przynosi takie efekty! Nawet jakby ktoś sprzedawał kotlety z psa lub kota i nazwał to schabem, to ludzie by jedli.

Mała zapadła dziura bez konkurencji!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
trucker
Nowicjusz
Nowicjusz



Dołączył: 05 Lis 2010
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: sztutowo

PostWysłany: Pon 11:53, 02 Maj 2011    Temat postu:

CZy Sztutozeria jest już czynna?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zp
Stały bywalec
Stały bywalec



Dołączył: 30 Lis 2006
Posty: 403
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: Sztutowo

PostWysłany: Pon 19:55, 02 Maj 2011    Temat postu:

Yes. już czynne!
Enjoy Smile

pzdr


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kaszalot
Uzależniony
Uzależniony



Dołączył: 21 Gru 2007
Posty: 51
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/4

PostWysłany: Śro 19:58, 25 Maj 2011    Temat postu:

Osobiście nie korzystam z usług tej pizzerii a to dlatego że jak mam ochotę na pizzę to robię ją sam. Co do kebaba i gyrosa to w Polsce w lokalach ( nie licząc lokali arabskich, turecki) kebab od gyrosa różni się mięsem i sosami.
Jeśli ktoś chce się dokładniej dowiedzieć o czym piszę to odsyłam do Wikipedii.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Nowy Dwór Gdański Forum Mieszkańców Strona Główna -> Sztutowo Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin